onsdag 3 mars 2010

ISBLOCKSVARNING - STORGATAN - MÖNSTERÅS

Det är inte utan att den/de personer som skyltfönster-promenerar längs med Storgatan i Mönsterås sätter livet på spel då somliga fastighetsägare inte ids rensa hängrännorna från den is som bildats i dessa.
De enda fastighetsägare som insett allvaret med fallande isblock och som försökte göra något åt situvationen var ägarna till bokhandelshuset (bild 1).
Fastighetsägaren till huset där Mönsterås Färghandel huserar spärrade föredömligt av trottoaren med bockar och väl synlig varningstejp.

Den kommunpolitiskt(S) verksamme bagaren(Lilla Bageriet)och tillika ordförande i Mönsterås Köpmannaförening Michael Carlsson grymtade ytterst irriterat i lokalblaskan "NYHETERNA" över att sportlovslediga ungdommar bussades till ULLARED för bla klädinköp - ja, det är nog fler som borde göra resan till ULLARED denna vinter då risken att bli allvarligt skadad eller dödad av fallande isblock är ÖVERHÄNGANDE stor vid shoping i affärena längs med Storgatan i Mönsterås.

OBS! Vänsterklicka på bilderna nedan så blir de visade i större format!
Bilderna som visas togs den 28 Februari 2010.


Bild 1. Föredömligt agerande av fastighetsägaren till Bokhandelshuset!






Bild 2,3 och 4. Utanför Walls Färghandel och Junne Guld var trottoaren bombaderad av isblock i storleken 30x10x10 cm, vikt kanske 4-5 kg/isblock, till de kilona får givetvis rörelseenergins påverkan läggas till.
Bild 4(fejkad). Ser inte så trevligt ut det här, blodigt rött. Ja, så här kunnde det sett ut om oturen och arrogansen mot flanörerna samspelat.


Bild 5. Isblock på väg att falla ner på trottoaren utanför WALLS Färgaffär.


Bild 6 och 7. Ägaren till den här fastigheten har inte satt ut någon som helst rasriskvarning, arrogant så in i he... .

3 kommentarer:

Jonny sa...

Bra reportage! Förunderligt hur vissa husägare kommer undan med detta. Borde det inte vara fall för kommunens tekniska förvaltning.

Jimmy sa...

Köpmännen är väldigt rädda om kunderna/folket i Mönsterås.Svågerpolitik i K-huset??? Gör det möjligt att komma undan skotteriet av tak/trottoarer.

Bert sa...

Jonny, du vet hur läget är i Mönsterås "somliga har mer rättigheter än andra". I detta fallet verkar det som att en del av fastighetsägarna har en "licens to kill".
Ja, det finns ju fler i Mönsterås bosatta individer som har den licensen av vad jag kan förstå.

Troligtvis finns det någon lag som kommunen kan tillämpa om de styrande VILL, men Åkesson aktar sig för att angripa sina alldeles speciella skyddslingar.

Jimmy, ironin i din kommentar "Köpmännen är väldigt rädda om kunderna/folket i Mönsterås" sitter fint och speglar bra hur man ser på och handlar mot konsumenterna i byn.