torsdag 8 september 2022

STEFAN SAUK ANG GIGANTISKA HAVSBASERADE VINDKRAFTSPARKER - ÖLAND <> GOTLAND

Östersjön har länge nog kallats för dödens hav, nu kommer det omdömet att kraftigt förstärkas i och med att två stora havsbaserade industrivindkraftsparker med all trolighet kommer att etableras med position från Gotlands södra udde och ner till Ölands dito. Det är den svenska "REGERINGEN" som har hela ansvaret vad det gäller beslutsfattandet ang de två industrivindkraftsparkernas tillblivelse. Detta då det inte finns några andra instanser som är inblandade, exv miljödomstolen eller andra dito beroende på att det aktuella havsområdet befinner sig utanför den svenska territorialgränsen men inom den svenska ekonomiska zonen.

Vindkraftsverkens antal, löst hållet, några hundratal, 200 - 400 st, de kommer att bli ca 400 m höga och kommer att kunna ses på mycket långt håll vid tjänlig sikt. Man har beräknat att de offeranoder(av "Zink, Aluminium och Magnesium) som måste till för att skydda undervattensdelen av vkv kommer att släppa ifrån sig tusentals ton av dessa metaller till det redan svårt förorenade innanhavet, Östersjön/Baltiska havet. 

Industrivindkraftsparkerna kommer att döda massvis av flyttfåglar då de är tänkta att placeras mitt i Sveriges och Europas viktigaste flyttfågelskorridor. Redan nu dödas årligen ca ett 20-tal havsörnar av de vkv som är placerade på Näsudden(Gotland).

Vart har det annars så i Sverige omhuldade miljö och naturskyddets-tänket tagit vägen? Det tänket har tydligen dumpats av den sittande REGERINGEN av den anledningen att man måste få fram den elproduktionsmängd som försvann när SOSSE+MP-regeringen under de två senaste mandatperioderna under tokdåregalet klimathotarrus bestämde sig för att stänga ner de fullt fungerande reaktorerna, O1, O2, R1 och R2 och dessutom då rev upp det av "Vattenfall" tagna beslutet att bygga ytterligare 2 st kärnkraftsreaktorer, Ringhals 5 och 6.  Dessa två reaktorer R5 och R6 skulle idag detta år stått färdiga och vara i full produktion - alltså, FÖRBANNADE AMÖBAJÄVLAR!

Inga kommentarer: