söndag 3 januari 2010

Sommarbilder från Misterhultsskärgården

Här kommer några sommarbilder från skärgården för det är ju inte utan att man längtar efter sol och värme i vinterhelvetet - ajdå, man börjar visst bli gammal!
Bilderna i inlägget är tagna med en 2 Megapixels kompaktkamera med 3x Zoom, modell: Olympus C-220 zoom.
För större bilder, vä-klicka på bilden.


Bild 1. Position: Jutklabbens SV sida, söder om Brändö. Vid besöket i misterhultsskärgården sommaren 2004 använde jag kajaken som syns på bilderna 1-4, modell: VKV Lisa. Lisa:n är en klassisk skön kajakdam som tillverkats och sålts världen över i mer än 40 år. Det är ju så med det klassiskt sköna att det överlever alla modeinfluenser, så gör säkert Lisa:n också.
Lisa:n är otroligt lastdryg och är godkännd för 150 kg last, när jag paddlade ut på denna tur hade jag med mig ca 70 kg packning varav drickvattnet stod för ca 20 kg, kvar av lastförmågan är då 80 kg vilket blir maxvikten på paddlaren. Då jag då och nu väger ca 110 kg så blev det ju en överlast på 30 kg men det bekom inte Lisa:n det minsta, hon klättrade över vågorna hur säkert som helst.
Men det är klart, hon låg djupt i vattnet, i höjd med sittbrunnen gick vattenlinjen upp till någon cm under slaget mellan däck och fribord.
Det var ju inte utan att man fick en del roliga kommentarer från båtfolket, som exv: hur djupt kan du paddla med den där ubåten eller det äldre seglarparet som tagit sin motorförseda gummisläpjolle för att undersöka vad det var för en galning som flaxade med en padell ute på öröfjärden, de hade inte sett kajaken ens med kikare.







Bild 5 och 6. För övernattning ute i skärgården är det lämpligt med ett tält som man snabbt kan få upp och inte tar så stor markyta i anspråk. Tältet jag använde var ett självstagande enmanstält, modell: Hilleberg "UNNA" - fantastiskt smidigt att hantera och mycket behagligt att campa i trots sin litenhet.



Bild 7. En skön stol att sitta på är av stor betydelse för att campinglivet på urbergsklipporna ska vara genomförbart utan allt för stort lidande, detta är en modell där man använder sitt uppblåsbara liggunderlag instoppat i en härför specialsyd konstruktion.
En liten radio är bra att ha med för att kunna lyssna till sjörapporten och för underhållning då man som jag paddlar ensam.


Bild 8 och 9, position: Gröttleskär.


Bild 10, 11 och 12, position: Jutklabben.


Bilderna 13-18, position: Ljungskär, öster om Nötgårdsö.





Inga kommentarer: