lördag 27 mars 2010

Första Golfrundan 2010


Binga Golf, söder om Hossmo, öppnade i torsdags den 25 mars sin 9-håls bana för spel. Själv var jag där i går fredag för avrostning efter 4 mån uppehåll i svingandet. Trots det långa uppehållet gick det hyfsat bra ändå, spelade 27 hål, första rundan var mera för att värma upp och försöka återfå känslan för pitch, chipp och putt. Andra och tredje rundan gick jag på 35 resp 33 slag vilket får anses vara godkännt, totalt 68 slag på 18 hål, banans par för 18 hål är 58.

Nuvarande staus för Binga banan.
Fairways: helt torra varför lågskor utan problem kan användas.
Greens: nydressade och gödslade men ändå i spelbart skick.
Tees: några av dem var provisoriska sådana varför hållängden blir något uppkortad.
Bild 1. Som vanligt är servicehuset på Binga och dess utrymmen i pedantiskt gott skick, rent och snyggt mao.
Ååå som vanligt, för större bild, ett klick, för megastor bild, två klick!


Bild 2. Parkeringsplatsen var välfylld som synes. För 14 dagar sedan var jag där på Binga för att inspektera, då var det knappt man kom in på parkeringsplatsen för all snö. Snödjupet var då ca 30cm, varför man tänkte, här på Binga blir det inget spel för än tidigast i mitten av April, men så skönt att den tanken sket sig.


Bild 3. Rangen var välbesökt då sving och bollträff efter det långa vinteruppehållet säkert behövde uppdateras.
Noterat och något som jag rekomenderar Golfbaneägarna och Golfklubbarna att göra är följande: höj rangeutslagsplatserna över övrig rangemarkplan, det blir då mycket lättare att se hur långt bollarna slås. Följande läns och ölandsbanor har det anordnat så: Binga, Nybro Gk, Möre GK, Grönhögen och Saxnäs. Önskvärd höjd över rangemarkyta vore minst en meter.




Bild 5. Sopkvastar är bra till mer än att borsta sopor med, den som har problem med ett för snabbt eller ryckigt svingtempo kan med fördel använda en kvast av den modell som syns på bilden.


Bild 6. Det är mycket som är bra med golfspelet, ett sällan påtalat plus är att det går alldeles utmärkt bra att spela golf ensam så som damen på denna bild gjorde och något jag själv oftast praktiserar. Vid ensamspel blir fokuseringen på spelet total vilket bidrar till en oftast mycket bättre score och därmed också en större njutning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte för jag fattar möe av golf men kul att farbrorn har kul bland svingar,puttar m.m Trevliger vår på sej.

Asplundare sa...

Pitch och putt och shot! Men var hitter en Norgeresan, jag är inte mänske att hitta nåt från september 08, skick ma en länk gubbhalva! (ägghalva in spe?)/Påskalammet in spe

Bert sa...

Jodu Jimmy, det var verkligen en skön och efterlängtad stund i vårsolens glans, om än att det så här efteråt värker som fan i knän, fötter och rygg.
Har legat på spikmatta ett tag i dag för att med smärta fördriva smärta - tro det eller ej, det hjälper!

Ja, det är märkligt att det kan vara så roligt att försöka få ner en boll i ett hål på så få slag som möjligt trots att man börjar närma sig de sextio, det är bara att konstatera att barnet i en inte har lämnat in än.
Visst, det är ju en viss tillfredsställelse över att veta att golf är den allra svåraste av bollsporter och att man då och då lyckas få till en hyfsad score, trots halvdan teknik. Man får väl föra upp dessa lyckostunder på turkontot eller se det som att man på något outgrundligt sätt lyckats lura golfgudarna på ett förväntat offer.

Såg att de skulle köra igång nybörjarkurs där ute på Binga, de har säkert också "pröva på golf" under våren - passa på och testa spelet Jimmy!

Bert sa...

Jo du Asplundare, det är månge amerikanske uttryck som surrer i huve på e gubbhalva så här på våra. En blir lite förvirred när sava försöker stige högt snabbt men inte når längre upp än utgreninga halvvägs.
"Norgeresa" ska sökes i september 2009 såklart, blogga fanns ju inte 2008 - ja ber så mycke um ursä.. det bare går och du kan ta till dej!