tisdag 26 februari 2013

LINJER å YTOR VID NYA BIBLIOTEKET

OBS! Klicka på bilderna så blir de i fullskärmsformat! Kameran som använts är en Canon-kompakt, CANON PowerShot SX150 IS.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad för kamera och objektiv har du använt dig av? Jag är imponerad. Mvh Claes

Bert sa...

Hej Claes, tack för din kommentar!
Kameran som jag använde till 11 av de 12 bilderna i denna bildkavalkad är en av Canon:s allra enklaste å billigaste kompaktkameror en CANON PowerShot SX150 IS med 12x zooom, 14,1 MP, optik Canon f/3,4-5,6. Till den 12:te bilden(i fotoartikeln den 5 i ordningen räknat ovanifrån) använde jag en Canon 40D försedd med ett Tamron SP 70 - 300 f/4 - 5,6 Di VC USD.

Som alltid är det fotografen som tar bilden/bilderna, kameran är bara verktyget. Det är med fotografering som med snickeri å annat hantverk alltid en fråga om hur hantverkaren hanterar sitt verktyg som avgör hur resultatet blir. Men visst, med en bättre kamera å optik så hade bildkvaliteten blivit betydligt bättre. Kompositionens kvalitet/utförande faller självklart helt å hållet på fotografen, bra som dåligt utfört. Vad det gäller bildkomposition å exponering har jag givetvis i det sista steget använt mig av ett bildbehandlingsprogram(PSE)vars verktyg ger möjlighet till att bearbeta bilden allt efter bildbehandlarens önskemål. Dock är det alltid den ursprungliga bildfilens kvalitet som ligger som grund för hur slutresultatet ser ut - det går alltid med hjälp av ett bildbehandlingsprogram att göra en dålig bild bättre, men aldrig så mycket att bilden blir bra.

//Bert