tisdag 6 februari 2018

PÅ BEGÄRAN AV GK-LARS - FLER BILDER PÅ "BERT:s BLOGG"

På begäran av GK-bloggens redaktör GK-Lars(GK-artikel "Berts Blogg") kommer jag att lägga in fler bildreportage på min blogg. Denna gång blir det bilder från(2017) Ölands östra sida där jag i sakta mak färdades fram utmed landsvägen. Gör förstås många foto och loppisstopp samt några avstickare in på mindre vägar, det kan löna sig.
Bild 1. Öland, östra sidan. Gårdsplan med uppställd VOLVO-traktor å släp.
VOLVO-traktor med vagn, detta ekipage skulle passa väl in bland GK-Lars övriga fordon där hemma på GK-högen.

Bild 2. Öland, Ö-s. Gårdby Lanthandel & Kafe.
Eftersom GK-Lars är fikarasternas man måste denna bild visas upp. Har du GK-Lars inte besökt detta Kafe tidigare så är det mer än dags för dig att stiga in i detta kafe-fikatempel. "En "himlans" massa godsaker finns det här "stå int bar å glo, beställ, ät å bli go".

Bild 3. Öland. Ö-s. Loppislada.
Öland, en loppisö av rang. Här på östra sidan finns det minst ett loppis i varje by och ölandsbyar finns det massor av längs med östra landsvägen. Åk dit å njut lugnet och möjligheten att fynda stort som smått. När jag tog den här bilden så funderade jag samtidigt på om det inte vore en bra investering inför framtiden att investera i ett "Pissebäcken", jag jag tror att det är ett sådant den där runda mojängen med en rörtapp - ja, det kanske vore något för dig också GK-Lars.

 Bild 4. Öland, Ö-s. Kustlandskap vid Gräsgård.

 Bild 5. Öland, Ö-s. Gräsgård Hamn. Minnessten, Minsprängning 1941.

 Bild 6. Öland, Ö-s. Gräsgård Hamn.

 Bild 7. Öland. Algutsrum. Loppis, Stenladan.
GK-Lars, här finns det hur mycket prylar som helst, dock är prisnivån högre här än på övriga ölandsloppis, säkert inga problem för dig.

Bild 8. Öland, Ö-s. Vad vore Öland utan det det öppna landskapet och vägarna som gör det möjlig för bilisterna att utan allt för stor möda och besvär, kunna skåda Alvaret.
GK-Lars, hoppas nu att du har haft en trevlig bildresa med div temainslag av vad Öland kan erbjuda en besökare.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bert.
Vad kul att du lägger upp lite mer bilder nu,MER SÅNT !
Väldigt fina bilder. Jag är en Volvo-traktor-nörd. Kommer du ihåg vad traktor hade för siffror ? Kan det ha varit Volvo BM 425 ?
Skulle vara kul om du råkar springa på några andra gamla volvo-traktorer å fotografera,tex BM 350 Boxer (1959-67),Volvo BM 650 ,Volvo BM 700 :)

Bert sa...

"Anonym"! Varför inte kommentera under ditt rätta namn, varför denna rädsla? Men tack ändå för kommentaren!

"Anonym", hade du nu varit en riktig "Volvo-traktor-nörd" hade du kunnat se vad modellnumret är utan några större svårigheter.
Är övertygad om att du "Anonym" är 100% mer av ett politiskt engagerat internettroll än du är en sann VOLVO-traktor-nörd.

PS. Att GK-Lars efterlyser mer artiklar om exv traktorer, fartyg, bilar mmm på min blogg är att han som en makthavarkorrupt och "YTTRANDEFRIHETS-HATANDE CENTERPARTIPOLITIKER" STARKT OGILLAR, "ATT ENSKILDA SVENSKA MEDBORGARE" FRAMFÖR POLITISKA ÅSIKTER I STRID MOT HANS OCH HANS C-PARTIS EGNA DITON".
Den "NYA HÄRSKARKLASSEN"(politikerna)är starkt oroade över att deras MAKTMONOPOL ska tas ifrån dem och med det bli av med alla de GALET OSUNDA PRIVILEGIER de "ROFFAT ÅT SIG" under täckmanteln att de är svenska folkets företrädare i riksdag och regering. Nej, de fb POLITIKERROFFARNA företräder bara sig själva och de SAMHÄLLES OCH FOLKFÖRSTÖRANDE GLOBALIST/KAPITALIST-IDIOTERNA.
Kommentarskrivaren "Anonym" är säkert också en politiskt engagerad person som likt GK-Lars tror att några berömmande ord om mina mediokra bilder ska få mig att avstå från att framföra mina VÄL GRUNDADE ÅSIKTER om "SKITARSELLANDET SVERIGE OCH DESS NYA HÄRSKARKLASS OCH DESS HANTLANGARE(GK-LARS mfl).
GLÖM DET, ALDRIG I HELVETE ATT DET BLIR EN REALITET!

Anonym sa...

Hej.
Det var väldans vilket aggressivt svar du kom med HAHA, men det är ju din stil !.
Svårt att avgöra vad det är för modell på traktorn eftersom man bara ser ena sidan :)

Jaa jag är en politiskt engagerade person, har varit så i många år. Vilket jag är mycket stolt över.
Stolt över detta trygga och lugna Sverige vi har :)

Bert sa...

Citat Anonym:"Jaa jag är en politiskt engagerade person, har varit så i många år. Vilket jag är mycket stolt över. Stolt över detta trygga och lugna Sverige vi har :)".

Jag blir inte det minsta förvånad över att det här ovan citerade uttalandet kommer från en person som säger sig ha varit politiskt aktiv under "många år" - vilka andra än dylika varelser skulle kunna känna STOLTHET över att vara orsaken till att Sverige i dag är på avgrundens rand, ljusår från att vara ett "TRYGGT och LUGNT välfärdssamhälle. Att "Anonym" har blivit en politisk zombie kan bara skyllas på den miljö han är sprungen ur, alltså den svenska politiska tokdårevärlden(PK 7k). "Anonym"(nej då)är en politiker utan annan verklighetsförankring än innehållet i den propagandaretorik hans parti CENTERPARTIET anbefaller honom att predika.

Hur kan man som CENTERPARTIST och 7k:are som "Anonym" vara "STOLT" över att det i Sverige finns 55 NoGo-Zoner där svensk lag har upphört att gälla. Hur kan man som "ANONYM" vara stolt över, att det istället är de invandrade kriminella org/gängens lagar eller de islamska sharialagarna som är gällande och praktiseras i dessa av CENTERPARTIET I SVERIGE skapade 55 autonoma områden.

Hur kan man som CENTERPARTIST och 7k:are vara "STOLT" över att "HEDERSVÅLDSKULTUREN" som avskaffades här i Sverige för 600-700 år sedan, nu åter igen har blivit ett realeinslag i den svenska vardagen.

Hur kan man som CENTERPARTIST och 7k:are vara "STOLT" över att "BARNÄKTENSKAP" och MÅNGGIFTE är accepterade samlevnadsförhållanden i Sverige år 2018.

Hur kan man som CENTERPARTIST och 7k:are vara "STOLT" över att de flesta svenska kvinnor och flickor en bit in på 2000-talet känner stor rädsla över att riskera att bli våldtagna och sexuellt trakasserade vart de än befinner sig i det land som "ANONYM" STOLT förkunnar är "TRYGGT OCH LUGNT :)".

Hur kan man som "ANONYM" och CENTERPARTIST vara positiv till att de svenska offentliga BIBLIOTEKEN nu mera är avsedda för det mesta annat skit, än att vara en plats där man i lugn å ro kan låna/läsa tidningar, dito böcker, i-surfa. Detta utan att bli störd av gaphalsiga uppkäftiga ungdomsgäng. Och när blev det beslutat att det yttre tidningsrummet i Mås-biblioteket skulle ha funktionen av ett dagligdags utnyttjat väntrum/förvaringsplats för barn och ungdomar.

Hur tänker det CENTERPARTISTISKA kommunalrådet i Mönsterås Anders Johansson, tänker han alls!
Läste på Thoralf Alfssons blogg att Anders J använder sig av "Kalle Anka"-matematik när han räknar på det ekonomiska utfallet från de senaste årens katastrofala massinvandring till Mönsterås Kommun. A Johansson tar av inv-politiska själ inte med inv-minusposter i sina beräkningar, enbart plusposter godtas i AJ:s KA-räkneuppställningar. Visst ja, inte att förglömma att han AJ som matematiskt trolleritrick har använt sig av jordaccelarationskonstanten Citat:"gällande Kilimanjaro" upphöjd till fyra(4), detta i varje ekvations parenteser. Därefter har han sedan multiplicerat det falsariet med Iraks befolkningsantal. Tro fan det att han får ett hundrafaldigt plusresultat med sådan svinaherdematematik.

Hur kan man som kommentarsskrivaren "ANONYM", som CENTERPARTIST och 7k:are överhuvudtaget se sig själv att ha den minsta anledning till att känna sig "STOLT" över det missfoster till land han mot allt sunt förnuft och redighet berömmer sig av att ha varit med och skapat.
SKÄMS UTAV BARA HELVETE "ANONYM", DETSAMMA ÖVRIGA CENTERPARTISTER och PK 7K:ARE!

"ANONYM", du är inte så anonym som du tror, jag är övertygad om att jag vet vem du är. Känner igen din centerpropagandaretorik exv "STOLT" från några samtal vi haft tidigare.

Anonym sa...

Vi har helt klart olika uppfattningar om dagens samhälle, jag står för vad jag skriver !
Att kalla det yttre tidningsrummet i Mås-Bibliotek för "Väntrum/Förvaringsplats" är till att sjunka till en väldigt låg nivå.

Neeej du vet inte vem Anonym är, jag är inte bosatt i Mönsterås,inte ens i kommunen ! Jag bor i norra delen av länet :) MEN jag besöker Mås titt som tätt, Mönsterås är en fantastisk köping på alla sätt.

Bert sa...

Sent svar, har gjort en del research!
Du "Anonym", eller du "MG" som dina initialer är. Jag vet att du har en VOLVO-traktor av samma modell och färg som den jag visar på bild 1, har sett den åtskilliga ggr på din ladugårdsplan på väg ut mot ön.

Ang M-ås bibliotekets väntrum/"Väntrum/Förvaringsplats": ja, du som politiskt ansvarig för kulturen i m-ås och centerpolitiker kan ju inte svara på annat sätt, att vara PK är prio nr ett för er, alltså före vett och sans. Ni inom den svenskfientliga globalistcentern har ju som främsta målsättning att göra Sverige till ett enda stort väntrum för all värdens ekonomiska lycksökare, så detta ditt svar var inte oväntat eller att anse som märkligt. Dock kan man undra över vad det är som gjort att ni globalistcenterpartister hatar etniska svenskar och landet Sverige så enormt mycket att ni vill omvandla detta landet till ett kalifat. Ja, ni har ju infört shariadomstolar i landets Tingsrätter exv Solna Tingsrätt där era shariatroende/utövande centerpolitiker har tagit plats som nämndemän och där tillåtits att tillämpa och utdöma domar utifrån lagtexter och kulturella sedvänjor som inte hör hemma i en rättsstat, mera då hemmahörande i totalitära gudsismstater.

Nej du MG! Att du nu kapitaliserar så mycket du kan av din ärvda markförmögenhet tyder på att du förbereder din flykt från Sverige och säkert också från Europa, för här i Sv och där ute i Europa finns ingen framtid, inte ens för sådana som du och dina gelikar, du vet de första som överger ett sjunkande skepp är RÅTTORNA.