lördag 9 juli 2022

HÄNT I MÖNSTERÅS IDAG LÖRDAG 9 JULI 2022 - STORT FYRVERKERI AVFYRAT CA KL 12:30 - TRUMSOLO TIDIGT PÅ LÖRDAGSMORGONEN

FYRVERKERI!  Ett stort fyrverkeri avfyrades idag, Lördag 9 juli, detta mitt på dagen här i Mönsterås. Märkligt som fan då det är en bit in i semestermånaden Juli, ja, det hör definitivt till ovanligheterna så här års. Visst, jag har hört att en och annan smällare har detonerat den senaste tiden i norra delen av Mönsterås tätort, ja bortåt Kyrkogårdsgatan till. Just nu kl 13:25 hörs någon via högtalare skandera högt på utrikiska, som att det är någon som håller ett tal riktat till allmänheten, gnällmusik och sång kan också höras. Förmodligen är det en lokalt anordnad folkfest för någon av de till Sverige och Mönsterås de senaste åren inflyttade utomeuropeiska etniska grupperna. Frågan man kan ställa sig är om de har fått tillstånd till att smälla av ett fyrverkeri mitt i sommaren, märkligt i så fall då det för tillfället är stor brandrisk.

OFF TOPIC: KRIGSDANS!  Det har hänt tidigare att ett större antal personer under högljudda former(trummor, rop) har utfört typ en "krigsdans", dansen har troligtvis sitt ursprung i MENA-regionen. Senast "krigsdansen genomfördes var för två, tre år sedan, då på Bryggerigatan. Krigsdansen föregås oftast av att ett stort antal bilar kommer körande på rad samtidigt som bilförarna låter signalhornen ljuda kontinuerligt fram till destinationsplatsen där krigsdansen vidtar och pågår i ca 15-20 min.

TRUMSOLO 05:45!  I dag på efternatten ca 04:10 väcktes jag av ett högljutt samtal mellan två yngre manspersoner som befann sig i lägenheten under den där jag bor. Det högljudda samtalet fortsatte i ca 90 min med avbrott av trumdunk då och då. Ca 05:45 avslutas det för nattsömnen oerhört störande samtalet med att ett längre trumsolo spelas, detta på maxvolym. Detta tilltag fick mig att ilskna till rejält, jag rusar upp och ut i trappuppgången för att ta mig ner till våningsplanet under mig. Precis när jag har tagit ett steg ut från dörröppningen hör jag att dörren till lägenheten under min öppnas, ut därifrån kommer en yngre mansperson, han är klädd i svart munkkåpejacka, svarta byxor och rödaktig t-shirt. Munkkåpan är djupt neddragen över huvudet, kan inte se att t-shirten han bär har någon tryckt text el dylikt. Grabbjävlen får väldigt bråttom ner för trapporna när jag ropar åt honom att ge fan i att störa mig, detta flyktbeteende talar för att han vet/förstår att han och hans samtalspartners högljudda prat och trummande har stört min nattsömn. Jag kommer definitivt att bemöta och beivra dylikt beteende om det fortsätter! 

OBS! EN GÅNG ÄR EN GÅNG FÖR MYCKET!

3 kommentarer:

Bert sa...

En "Anonym" kommentarsskrivare har hört av sig! Varför kommentarsskrivaren väljer att vara anonym kan man spekulera om. Kanske att han/hon är orolig för repressalier av otrevlig karaktär - jodå, det är fullt möjligt, ja troligt!

Den "anonyme" har framfört en del synpunkter och info gällande Lördagens underhållning här i Mönsterås - jodå, en svensktoppsplacering är fullt möjlig eftersom sosse-STASI har 100% makt/inflytande över vad som framförs i den statskontrollerade stiftelsen SR(Sveriges Radio).

Bert sa...

Den fege Anonyme kommentarsskrivaren har hört av sig igen!

Anledningen till att fegisen "Anonym" skrivit ytterligare en kommentar är att han blev besviken över att hans första kommentar inte publicerades.
Jag kan givetvis inte publicera en kommentar från en anonym källa som i sin kommentar pekar ut en specifik person. Om den fege "Anonym" inte vill avslöja sitt namn, bostadsadress och tfnnr så skriver han kommentarer helt i onödan.

Den fege "Anonyme" kommentarsskrivaren avslutar sin andra kommentar med, "Mvh GK". Om så, så vet jag/vi vem den "Anonyme" troligtvis är. Men även detta med att använda sig av alias "GK" kan vara ett försök av det fega kräket "Anonym GK" att försöka missleda och fegt dölja sig.

Jag fattade genast misstanke om att meningen med den första kommentaren var att "Anonym"(nu med add-alias GK) med de uppgifter han lämnade ville få till ett bråk som mycket väl kan få fysiskt fatala följder IRL.
Jag citerar "Anonym GK", hans andra kommentar:"Synd att du inte vågade publicera min tidigare kommentar om fyrverkerierna. Kan det ha att göra med att du tidigare haft dispyter med boende på den adressen?. Ja det är mycket troligt att så är fallet.", slut citat "Anonym GK".

Jag är övertygad om att "Anonym GK" vet mycket mer än det jag har framfört tidigare om orsaken/erna till det grova våld som utövades för ca 22 år sedan.
Kanske att "Anonym GK" finns med som en av de i småföretagargruppen av mås-svennejävlar som agerat i bakgrunden vid det mordförsöket.

Bert sa...

"Anonyme GK"-idioten fortsätter att skriva kommentarer trots att han vet att det är ogjort arbete om han inte uppger fullständigt namn. GK-dåren måste ha det tråkigt värre!