söndag 25 februari 2024

BLIR DET VARMT ELLER KALLT FRAMÖVER? - DIAGRAM GER SVARET



Blir klimatet varmt eller kallt på planeten Jorden/Havet? 

Bild 1. Diagrammet visar när de senaste fyra istiderna har inträffat och att ett femte dito är på G och det kanske inom en snarare framtid än vad de flesta tänkt sig. Alltså, detta i grafen klart synliga kommande kallare klimat står i motsats till alla de profetiska klimathot som duggar tätt om att "planeten håller på att brinna upp". Dylik klimathotssmörja framförs ogenerat med stor inlevelse likt den värsta sortens helvetespredikanter, den värsta diton utan jämförelse är FN:s nuvarande generalsekreterare, Antonio Guterres. A Guterres säger att han stödjer sin helvetesprofetsia på IPCC:s forskarrön - sanningen är den att IPCC:s forskarteam inte delar A Guterres och den tolkning som FN-staternas korrupta politiker presenterar för omvärlden vid deras årliga klimathotsmöten, kallade COP. Nej, vetenskapliga fakta kan man inte förhandla om eller rösta om, men i de korrupta politikernas värld är allt förhandlingsbart om det ekonomiska utfallet är av rätt dimension.

Ok, grafen ovan visar också att det de senaste 160 åren har varit en måttlig global tempökning men det är förmodligen bara en parantes som ryms inom normalvariationen. Den övervägande trenden som kan ses i diagrammet är att den nuvarande ca 12000 år gamla mellanistiden går mot sitt obevekliga slut. De senaste fyra istidernas redovisade års och temp kurvor är i det närmsta identiska, likaså den kommande femte istiden - ja, historien upprepar sig alltid sägs det och så är det utan tvekan också vad det gäller istidernas och mellanistidernas likheter i tidsomfång.

Världskartan ovan visar den senaste istidens utbredning. Som synes fanns det gott om landområden där livet kunde fortsätta och frodas. Men vem vet, kanske att nästa istid blir en dito som omfattar hela jordklotet, det lär ha inträffat tidigare och då försvinner det mesta av det som kallas liv och då definitivt människan.

Inga kommentarer: