fredag 14 augusti 2009

Lägg ner Apoteket i Mönsterås

Det är märkligt att var gång min mor ska ta ut en ny ögondroppe eller en blodtryckssänkande medicin så finns den medicinen aldrig hemma här på Apoteket i Mönsterås utan måste beställas hem vilket förorsakar en eller två dagars väntetid.

Solkrämer, munvatten, plåster, de vanligaste receptfria värktabletterna, och mycket annat som matvaruaffärerna redan säljer finns det i överflöd av på Apoteket i Mönsterås.
Ett Apotek ska väl för f.. först och främst till-handa-hålla receptbelagda mediciner och i en omfattning som täcker in det allra mesta av de mediciner som behövs för vanliga åkommor som högt blodtryck och grön å grå starr mm.
Som det är nu blir man tvungen att åka in till Kalmar eller Oskarshamn om man behöver medicinen alldeles på stört.

Apoteket i Mönsterås vill också hemskt gärna sälja så stora mängder medicin som möjligt, när man provar ut en ny medicin ska givetvis en provdos eller minsta förpackningen erbjudas. Som det är nu så har de anställda på Apoteket i Mönsterås bara en tanke i huvudet och det är att få in så mycket pengar som möjligt, man har blivit som alla andra affärsdrivande inrättningar - PENGAKÅTA!
Om jag inte minns fel så är det apotektspersonalens skylldighet att se till att kunden får det billigaste allternativet presenterat/erbjudet sig, detta tycks inte personalen på Apoteket i Mönsterås bry sig det minsta om.


Nej, lägg ner Apoteket i Mönsterås för nu är det knappt mer än en diversehandel typ dagens bensinstationer.

3 kommentarer:

Jonny sa...

Ja, det har hänt flera gånger att man har fått ta bilen till Kalmar eller Oskarshamn för att hämta ut receptbelagd medicin, även sådan som är vanlig. Helt oacceptabelt.

Jimmy sa...

Helt jäkla galet men det är välan tidens anda.Som absolut inte ska accepteras.Vad ska man göra för att få slut på dessa dumheter?Verkar vara som en sport numera att testa oss konsumenter & vårt tålamod,som jag saknar helt.Senast högg jag som en orm på Ikeas dåliga service,vilket inte togs emot med öppna armar.Får ofta höra "måste du hela tiden hugga på allt".Jaa det måste jag,när jag anser nåt är fel.Varför ge sej utan fajt och det är inte bra att lägga locket på.Blir då som en tryckkokare.Tror jag!!!

Bert sa...

Det måste till en attitydförändring hos svenska folket. Svenska folket måste inse att det är de folket/människomassan som har makten, inte bodknoddarna. Vad är en bodknodd utan kunder - ja, inte är han bodknodd någon längre stund.

Här i Mönsterås är det åtskilliga konsumenter som bockar och bugar för bodknoddarna när de träder in i deras unkna pengamjölkningsstallar - det borde givetvis var tvärt om, ner i golvet med bodknoddarpannorna så fort en kund stiger in i deras butiker.