tisdag 8 juni 2010

Kalmar Ångkvarn


OBS! Dubbelklicka på bilderna så blir de större! Bilderna är tagna med en Canon S2IS kompaktkamera, 5 MP.

Kalmar Ångkvarn är den i mitt tycke pampigaste byggnaden i Kalmar stad, ett monoument rent av, ett gott landmärke för sjöfararna. Det finns givetvis fler imponerande byggnader i Kalmar som exv Wasaslottet, domkyrkan, vattentornen(främst det gamla). Utöver de redan uppräknade sevärdheterna så finns det gott om helt fantastiskt vackra hus/byggnader i Kalmar, främst då på Kvarnholmen och i området "Gamla Stan" alldeles NV om Wasaslottet.

Den nya fotbollsarenan "Guldfågeln Arena" eller "Hönsgården" kommer säkert att kunna hänföras till Kalmar Stads gruvligt fula Sovjet/Öststats inspirerade byggnader exv betongklumpen mitt inne på Kvarnholmen(fd Domus) och latrinblaskan "Östran"s extremt fula plåtlada, men vad annat att vänta av en sossejävlestyrd kommun och fotbollsklubb.


Visst är Ångkvarnen en häftigt utsmyckad byggnad. Man kan inte säga annat än att arkitekterna och byggherrarna förr i tiden hade ett fan så mycket mer utvecklad sine för estetik än dagens kartongritare och byggare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jora finns ett & annat snyggt uti denna stad, även vid kattrumpans badplats...

Bert sa...

Fantastiskt med en badplats så lättillgänglig för innerstans befolkning, kontors och affärsanställda. Har vid några tillfällen stannat till där för att ta ett svalkande fotbad efter att man varit inne i centrum och gångat runt i och mellan kvarnholmens butiker.
Och visst, där finns ett och annat godis för ögat att glädjas över!
Eller, du kanske tänkte på det gamla fina badhuset, det verkar som att det användas som kontorshus numera.
Ja, jo, det är onekligen ett av Kalmars många sevärda byggnader.

Anonym sa...

Tänkte mera på ögonfröjden á la tvåbenta ting i lättklätt. Visst G-badhuset är välvärt att beskåda oxå.

Bert sa...

Håller med, Kalmar har en helt enastående uppsättning av tvåbenta ögonfröjderskor.
Det är förmodligen högskolan som förser stan med så extremt många skönheter.