måndag 24 augusti 2020

CORONAPANDEMINS VINNARE - THE RICH GET RICHER ... A LOT RICHER


Amazon.com ägare Jeff Bezos(Jorgensen) toppar nu listan över de allra rikaste personerna på planeten, ca 190 miljarder dollar. Bill Gates har tappat sin ledarposition på rikemanslistan trots att han har ökat på sin förmögenhet med ca 15 miljarder dollar(ca 150 diton sek) under Pandemin. Dock lär Bill bli rejält mycket rikare när vaccinationerna mot Covid-19 kommer igång detta då han har investerat stort i dylik industri.

Inte en enda svensk finns med på rikinglistan här ovan och anledningen kan kanske vara att svenskarna tycker att det är ingen ide med att tjäna en massa pengar då man ändå får skatta bort det mesta och trots det ändå inte får någon välfärd värd namnet.
Om Jeff Bezos sätter sina fötter på svensk mark(vilket han snart kommer att göra) och råkar välja att transportera sig med samma tunnelbanetåg som Åsa Romson så kommer säkert den förre MP-ledaren att gråtpredika högljutt om att den rikaste "svensken" på planeten är en fd Amerikan, som tillfälligt, för några timmar besöker Sverige och därmed är svensk medborgare.

Inga kommentarer: