söndag 11 september 2022

RINGHALS 1 OCH 2 RENOVERADES FÖR 15 MILJARDER STÄNGDES ÄNDÅ NER

Trots att RINGHALS kärnkraftsreaktorer 1 och 2 renoverades för 15 miljarder så beslutade ägaren, statliga "VATTENFALL", att de båda nyrenoverade reaktorerna skulle läggas ner.

Av vad anledning då? Jo av påstådd ekonomisk olönsamhet. Som vi vet så var den sanna orsaken den att nedläggningen var ett krav från Miljöpartiet, detta för att släppa fram SOCIALDEMOKRATERNA till regeringsmakten. Då socialdemokrater älskar makten mer än allt annat så offrade man villigt de båda reaktorerna i Ringhals och lika så de två reaktorerna vid Oskarshamnsverket, O1 och O2. 

Sossarna var alltså fullt medvetna om att Sverige därmed förlorade en mycket stor del av elkapaciteten och nätstabiliteten i i södra Sverige samt att det skulle innebära att elpriset kunde  öka dramatiskt och främst då om en situation som dagens skulle uppstå. Det katastrofala beslutet av sossarna är ett enormt stort svek mot alla svenska elkonsumenter i södra Sverige, främst elområde SE4.

Konsulten Anders Blennermark var den som på uppdrag av "VATTENFALL" utförde besiktningen av nyrenoverade R1, han fann att reaktorn var i mycket bra skick och lätt hade kunnat köras i 20 år till utan större underhållskostnader. För övrigt var hela anläggningen på Ringhals i ett gott skick. Ringhalsanläggningen gjorde flera hundra miljoner i vinst varje år, så allt skitsnack om Ringhalsverkens olönsamhet från MP, S, C, V var ren lögn och bedrägeri, hittepå för maktinnehavets skull.  

FY FAN, SÅ OANSVARIGT! DYLIKA BESLUT SKA INTE KUNNA TAS AV KOMPETENSFATTIGA PARTI/SEKTTILLHÖRIGA KARRIÄRPOLITIKER. NEJ, DET MÅSTE TILL EN LAGÄNDRING SÅ ATT BARA DE MEST KOMPETENTA PERSONERNA I SVERIGE INNOM EXV ELPRODUKTION, ELDISTRUBUTION osv HAR DEN LAGLIGA RÄTTEN TILL ATT FATTA SAMHÄLLSVIKTIGA BESLUT INOM SINA RESPEKTIVE EXPERTISOMRÅDE ALLT UTIFRÅN HELT OBJEKTIVA SLUTSATSER BASERAT PÅ RELEVANTA FAKTA OCH REALEBEHOV. 

ALLTSÅ, FY FAEN FÖR MAKTGIRIGA OCH MAKTFULLKOMLIGA SOCIALDEMOKRATER OCH MILJÖPARTISTER, FY FAEN x OÄNDLIGHET!


Inga kommentarer: