måndag 19 september 2022

SWEBB-TV - SVERIGE-IDIOTIN 0,0002% MINDRE CO2 UTSLÄPP GLOBALT

Det sk "fossilfria stålet"(hahaha, inget stål utan kol) som ska framställas i Norrland av "SSAB", "HYBRIT" och "H2GS" kommer att bli ca 30% dyrare än stål framställt på traditionellt vis. Vilka företag kommer att köpa detta f-stål, troligtvis inte ett enda - ja, möjligen då svenska företag som via svenska staten(svenska folket) blir kompenserade för merkostnaden. 

För att kunna förse de här nybyggda stålverken i Norrland med den enorma mängd av elektricitet(som inte finns tillgänglig) som krävs för framställning(via elektrolys) av den vätgas som i de nya stålverken ska ersätta kolet så måste det förstås byggas ett stort antal nya elkraftverk. Så vad typ av elkraftverk har då beslutsfattarna tänkt sig ska leverera all den el som krävs och det inom bara några år. Jo, den svenska regeringen och elproducenterna har beslutat sig för att bygga ett stort antal nya vindkraftsverk, de flesta havsbaserade och det till en minsta beräknad kostnad av 500 miljarder sek. För att kunna leverera elen från vkv:en till f-stålverken så måste det också byggas nya elnät för minst 600 miljarder sek, totalt minst 1100 miljarder. Dock är den nämnda totalsumman alldeles för snålt tilltagen, mer troligt är att kostnaden blir dryga 2000 miljarder - det blir förstås det svenska folket som får stå för den mastiga notan.

Varför då inte istället bygga ett lämpligt antal nya kärnkraftsreaktorer utefter norrlandskusten som till skillnad mot vindkraftverk kan leverera planerbar el 24/365 och det till en betydligt lägre kostnad.

Se videon med Magnus Stenlund som sedvanligt är i retorisk högform och levererande hårda fakta!



Inga kommentarer: