tisdag 26 december 2023

BLOGGANDET I MÖNSTERÅS BEDRIVS AV NÅGRA FÅ GAMGUBBAR

Är det inte märkligt att inte fler Mönsteråsare framför sina åsikter på privata bloggar, visst, de flesta "Facebookar" eller X-ar eller ... ..., ja det finns förstås fler möjligheter än så på nätet för den som vill lufta sina åsikter. Eller kan det vara så att Mönsteråsarna inte törs exponera sig i text även om man bara kanske skulle blogga om svampars kärleksliv - tja, det finns förstås de som skulle dra andra slutsatser och komma med mer eller mindre suspekta påståenden vilket nog skrämmer de flesta - från en spor till miljarder på några minuter, jag förstår i viss mån rädslan.

För ca åtta år sedan fick jag frågan "varför skriver man", detta av en person som vid den tiden var Mönsterås Golfklubbs ordförande. Jag tyckte förstås att frågan var rejält konstig då de flesta dator och smartphone-ägare på ett eller annat sätt dagligen skriver meddelanden om än att det är korta och snarlika texter. Mitt svar blev, det finns de som inte vill sopa skiten under mattan som vissa andra. Bloggskrivaren som i mitt fall vill bland annat att omvärlden ska få veta vad för skit som utspelar sig på exv MGK eller på Oskarshamns Sjukhus mfl ... ... .

Mönsteråsbloggaren Jonny har varit inaktiv under en längre tid men har nu åter börjat att producera text och bildinlägg på Mönsteråsbloggen. I sitt senaste inlägg har han höjt den fårmördande "norge-vargen" till himmelska höjder och ser den som en av sin guds mästerverk som människan ska acceptera att ha i sin absoluta närhet, tja, det osar miljöpartistisk utopipolitik å det värsta.

Den tredje Mönsteråsbloggaren, GK:arn, han har kan hända drabbats av svårartad skriv och bloggfobi. Detta ev tillstånd är förmodligen orsakat av den troligtvisa anledningen att han under en längre tid fick ta ordentligt med stryk, så pass med däng att han kan ha drabbats av en enorm skuldskam och därav helt miste viljan och förmågan till att inta tangentbordspositionen igen, ...fobi kallas det visst.

Tja, min egen blogginläggsproduktion är inte något att yvas över för tillfället, den går på sparlåga med några få inlägg per månad vilket gör att den ändå kan anses vara lågaktiv, den lever om än påvert. 

Inga kommentarer: