torsdag 7 december 2023

HEMTJÄNSTINDEX 2023 - MÖNSTERÅS KOMMUN PÅ PLATS 271 AV 290

Mönsterås Kommuns "Hemtjänst" hamnar på skamligt urkassa plats 271 av Sveriges 290 kommuner när det gäller "kvaliteten" på den givna/utförda hemhjälpen till de gamla och sjuka. Genomsnittspoängen för samtliga kommuner blev 66,4, Mönsterås Kommun 56 dito, ett "Lågt" resultat, ett av de allra sämsta av alla de 290 kommunerna - källa "HEMTTJÄNSTINDEX 2023". Länk: https://hemtjanstindex.se/hemtjanstindex-2023/.

Mönsterås Kommun var näst sämst av Kalmar Läns/Ölands 12 kommuner. Märkligt att en tidigare påstått välskött kommun på alla plan så snabbt har kunnat hamnat, på "deken", så pass på "deken" att man har hamnat bland de allra sämsta i Svea Rike - vad kan det bero på? Ja, svaret på den frågan har säkert fler orsaker, men den största diton är utan tvekan den sedan länge allenarådande företagarideologin som av allianspartierna i M-ås har gjorts till en nischreligion med starka band till Svenska Kyrkan och frikyrkorna på orten, detta utifrån att man i Mönsterås Kommuns kyrkor årligen anordnar speciella gudstjänster där man ber böner för företagen och dess ägare. 

Hur har grannkommunerna placerat sig på nämnda lista, exv Oskarshamn, ja där är förfallet inom hemtjänsten än värre än här i M-ås, O-hamn placerar sig på plats 281 och hamnar då bland topp 10 på bottenskrapslistan. Kalmar Kommuns 21: a plats hedrar dem, de måste ha skärpt sig rejält då de förra året 2022 återfanns på plats 170. Högsby Kommun visavi Mönsterås och O-hamns Kommun har en något bättre placering, 246:e plats, men med tanke på att Högsby Kommun är en urfattig dito jämfört med de två nämnda rika men hemtjänsturusla grannkommunerna så är Högsbys placering förståelig.

De övriga Kalmar Läns/Ölands kommunernas placeringar kan den som är intresserad finna genom att klicka på länken i första stycket.


Inga kommentarer: