söndag 20 februari 2011

Mångmiljonvinst skulle göra mig lycklig

Såg att den himmelslängtande skribenten på MB i sitt senaste inlägg "Hyckleriet kring pengar" önskar sig att vinna en rejält tilltagen mångmiljonvinst från något av alla de spel om pengar som finns tillgängliga för de som drabbats av speldjäveln. Hans innerliga önskan om rikedom är sprungen ur en önskan att kunna realisera sina profana materiella drömmar samt att kunna köpa sig fri från de förnedrande plågoandarna på Arbetsförmedling och Försäkringskassa. Ja,han är knappast ensam om att önska sig den möjligheten, det är miljontals svenskar som spelar pengaspel varje dag. Till och med jag spelar och drömmer dagdrömmar om ett mindre bekymmersamt liv, ett liv långt bort från den svenska förtidspensionärens instängda koncentrationsläger liknande liv. Dock har jag genom några ytterst starka verklighetsnära drömmar(s.k. sanndrömmar) fått uppleva hur det är att vinna stora mångmiljonvinster. Jag kan bara säga att det är en helt fantastiskt underbar upplevelse, en eufori utan någon som helst begränsning, man svävar som på de högsta fjäderlätta sommarmolnen, befriad från tyngden av kroppsliga och mentala barlaster, ja, som en gigantisk energiinjektion var upplevelsen.
Uppvaknandet och återgången till det verkliga livet var inte helt lätt att acceptera vare sig fysiskt eller psykiskt, minns att jag i flera veckor efteråt var drabbad av en aldrig tidigare upplevd nedstämdhet och fysisk nedsatthet, det var som att man varit nedkyld en längre tid och långsamt tinade upp, det gjorde helt enkelt jäkligt ont i reale att vara vaken.

MB-skribenten redogör ganska så detaljerat för hur han skulle disponera sina nyvunna miljoner, säkert har han länge och väl fantiserat/dagdrömt om detta och med tiden konstaterat att önskelistan blir allt längre och längre och med det också en markant ökning av det önskade antalet vunna miljoner.
Nu i helgen var det ju möjligt att vinna 125 mille på LOTTO + Joker den s.k. "Drömvinsten", sannolikheten för att en sådan vinst faller ut är givetvis ytterst liten men den finns där och lockar givetvis. Har för mig att "drömvinsten" föll ut vid sex tillfällen förra året 2010, högsta utbetalade summan vid ett av dessa tillfällen låg på ca 200 miljoner till en vinnare.
Ja, vad skulle man kunna köpa för 200 mille, ja, det är inte så särskilt svårt att sätta sprätt på den summan om man vill det. Var inne på bostadssajten Booli.se och kollade som hastigast vad en schyst bostadsrätt på Östermalm i S-holm kostar i dagsläget, en 250 m2 stor dito vindslägenhet begärde man 33 mille för, spanade också in ett skärgårdsställe för ca 15 mille, ja snabbt som ögat vart man av med 48 miljoner.
När man ändå var på spenderhumör så köpte jag också Hallberg å Rassy:s största segelbåt, deras nya 64:a för ca 30 mille, men man kan ju inte alltid slösegla så jag inhandlade också en snabbgående motorbåt byggd i stål, en holländsk Jan van der Stadt på lika många fot som HåR och för lika många miljoner, ja så var det bara 92 mille kvar.
Men, man kan ju inte bara bo i Sverige när man är multimiljonär så jag vände blickarna mot varmare nejder och hamnade i den Västindiska ö-världen, Aruba. Naturligtvis vill man ha sin egna kobbe med hamn, golfbana, flygfält och orkansäker bungalow, ja, det kostade mer än jag hade kvar så det blev till att sälja båtarna och bostadsrätten, kvar blev några tiotals miljoner vilka snart kommer att gå åt till att muta div myndighetspersoner med samt till frikostig dricks till de många och snygga bruna bönorna därstädes.

Ja, inte är det det minsta svårt att göra av med några hundra mille sek, inte ens några hundra miljarder vore några som helst svårigheter att spendera.

Inga kommentarer: