lördag 17 oktober 2020

"HOMEFRONT" EN RIKTIGT BRA OCH SPÄNNANDE FILM MED STARK IGENKÄNNINGSKÄNSLA

Det är inte ofta man får möjligheten att se en riktigt bra och spännande actionfilm på svensk TV, men överraskande nog så visades det en sådan i kväll(Fredag 16/10) på kanal 6 - filmtitel "HOMFRONT". Filmen utspelar sig i en mindre amerikansk stad i nutidsmiljö där minsta oförrätt skalas upp till att bli ett lokalt världskrig. Huvudrollen karaktäriseras av en till staden nyinflyttad ensamstående man med en 10-årig dotter, de två blir var för sig indragna i bråk med "The Lokals". 

Den bakomliggande orsaken till våldsamheterna i den lilla staden är narkotikarelaterad gängkriminalitet som är möjliggjord av en korrupt polis. Dylik brottslig verksamhet känns mycket väl igen från dagens allt mer grovt kriminaliserade Sverige.

Som en äkta amerikansk actionfilm så innehåller den många grova våldsscener med slagsmål, skjutningar, sprängningar och förstås också en vild biljakt där boven fångas in och ges en rejäl omgång med stryk - typ vilda westernfilm med hjälte och lyckligt slut.

Filmen HOMEFRONT är som jag oftast har erfarit med många andra mindre kända filmproduktioner en mycket bättre film än de flesta av de filmer som marknadsförts stort och som av pressen skrivits upp till skyarna. Skådespelarna agerar proffsigt och med inlevelse, dock är det för mig idel okända namn i rollistan men de presterar minst lika bra som de stora fixstjärnorna.

Se gärna den här filmen "HOMFRONT" om än att den är rejält rå, dock har den en mjuk sida också!

Inga kommentarer: