fredag 19 november 2021

SAMNYTT - VINDKRAFT RÄDDNING ELLER FÖRDÄRV - DEL 2

Här kommer VIDEO nr 2 från "SAMNYTT"! Även video nr 2 förmedlar info om vindkraftens mycket negativa påverkan på miljön, klimatet, livsmiljön i Sverige. Den gröna omställningen kommer att förvandla planeten jorden från en fossilenergi beroende planet till en gigantisk metallberoende dito. Jakten på div metaller som exv koppar, kobolt, neodym mfla som är nödvändiga för exv tillverkningen av batterier till bilar, arbetsfordon, till elledningar mm kommer att bli en enorm negativ miljöbelastning då man tvingas till att öppna upp ett otal nya gruvor och dagbrott på landbacken men så även på havsbotten. Planeten Jorden/Havet kommer att förvandlas från att vara en blågrön oas till att bli en enda stor slagghög, ja, typ ett ödelagt landskap som månen. Utvinningen av metaller måste minst, lågt skattat 40-50 dubblas om de kommande behoven i det sk fossilfria samhället ska kunna tillgodoses. Nej, detta är en ekvation som inte kommer gå att lösa på annat sätt än att planeten Jorden/Havet begränsar sin befolkning till ett minimum.

I dagens OT kan man läsa på Mönsteråssidan att Stena Renewable har planer på att bygga ännu en vindkraftspark i Mönsterås Kommun, plats:"Kärnebo"/"Ramshult". De boende där är förstås helt emot en sådan vk-etablerning. Ramshultsborna hänvisar till en undersökning gjord 2012 ang ev byggande av vindkraftverk på platsen ifråga, dock lades den undersökningen ner, av vad anledning framförs inte. 

Så, "Vad är skillnaden nu" jämfört mot 2012 (ang Kärnebo/Ramshult) - kan det vara att det sittande "kommunalrådet" är mer positiv till vindkraft än det tidigare ditot. Hur som helst, hitintills så har det styrande centerpartiet och dess k-råd inte villat använda sig av den KOMMUNALA VETORÄTTEN för att freda naturen, djurlivet och de människor i Mönsterås Kommun som blir direkt berörda/våldförda av den enormt negativa påverkan som vindkraftverk bevisligen har på allt levande. 

SE VIDEON OCH BLI VARSE VAD SOM KOMMER ATT SKE I SVERIGE OCH GLOBALT!


Inga kommentarer: