torsdag 13 maj 2010

CHIVAS förtöjd vid Älö och Lilla Brändö


OBS! Bilderna blir tyvärr lite oskarpa då jag inte har bearbetat dem i PS, bilderna är skannade från vanliga papperskort samt gjorts större i format för att fylla ut bredden på bloggsidan viket också bidrar till oskärpan.
Bild 1. Här ligger min båt "CHIVAS" förtöjd längs med berget vid skäret "Gomåttet" inne i "Lyckfjärden" vid Älö by i Misterhultsskärgården.


Bild 2. Här ligger "CHIVAS" som så många ggr förr förtöjd längs med berget på utsidan(östsidan) av "Lilla Brändö", förstäven vänd norrut ut, mot fjärden "Stora Hökallen" som återfinns söder om Västervik. Ön längst upp i bilden är "Kälmö".
Det här är ljuvliga vatten att vistas i, området kallas för misterhultstrianglen och finns beläget inom triangelpositionerna "Strupö Ljungskär" i syd, St, Bergö i väst och Alhällan i norr. Detta skärgårdsområde gör verkligen skäl för namnet "skärgård" då det är ett myller av just "små skär" och öar samt några stycken större bebodda öar som Örö och Strupö(boende sommartid), bebyggelsen är i huvudsak äldre och genuin om än att det det börjar smyga sig in nybebyggelse här och var.
Rekomenderar stark var och en som kan och vill att besöka denna del av den svenska skärgården, flytetyg kan vara vad som helst som kan transportera er ut, allt från att ni simmar iförd flytväst med skaffningen bogserad i dunk bakefter, paddlar luftmadrass, innerslang från lastbilsdäck, kanoter och till övernattningsbara båtar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Göttigt värre ju... Stilig madame du har under fötterna. Misstänker att du plöjt ner en timma eller två på henne.

Bert sa...

Det årliga underhållsarbetet är trots storleken(11,6 x 4,0 x 1,3 m)inte så betungande då hon är i gott skick.
Nu är det så att jag under en längre tid hållit på med en större ombyggnad av skutan varför timantalet jag lagt på henne är något jag inte vill tänka på. Sen är det så att jag inte jämt och ständigt håller på med byggandet, det kan ligga nere långa tider, det blir då bara att hålla henne under uppsikt, renhållning osv. Men en hobby är en hobby och på dylikt kan man ju lägga hur mycket tid under hur lång tid som helst.

Jo, skrovet är vackert medans överbygget kanske inte är det vackraste som har byggts, men det är gott om utrymme 2 m ståhöjd i både akterruff, salon och styrhytt.
Ja, det är en go båt och att bo längre tider ombord är inga som helst problem, hon är dessutom en go sjöbåt, vilket är det viktigaste.