söndag 16 maj 2010

Inkompetenta men ändå Kompetenta

Den senaste tiden har ju Riksenheten för Polismål varit ute i rejält blåsväder då det framkommit att sex SÄPO-chefer har konstaterats brutit mot lagen om hemlig telefonavlysning och teleövervakning då dylikt info inte har raderats.
Anledningen/motivet till att utredningen lades ner var den att de sex SÄPO-cheferna konstaterades vara totalt juridiskt inkompetenta gällande lagstiftningen om radering av inspelade avlyssnade tfn-samtal och teletrafik.

Dylik framkommen inkompetens borde väl normalt leda till att man mister sin befattning och placeras på en nivå som motsvarar den kompetens som innehas.
Nej då, fem av SÄPO-cheferna ansågs av utredarna och överordnade chefer ändå inneha tillräckligt med kompetens för att få behålla sina arbeten trots att de nyligen konstaterats vara så inkompetenta att de av den anledningen inte kunde dömas för brottet de begått.
Den 6:e av de konstaterade inkompetenta men paradoxalt nog ändå kompetenta SÄPO-cheferna var tydligen så illa däran att han blev kickad uppåt i hierarkin inom Riksenheten för Polismål.

Ja, vad fan ska man säga om dylik hantering, det gäller tydligen att vara så urbota korkad att man anses vara totalt inkompetent, alltså besitta bevisad dumhetskompetens, detta för att makthavarna ska känna sig säkra på att de får lojala och fogliga politiserade SÄPO-chefer.

Ja, fy fan, det är illa ställt i monarkin Sverige!

Inga kommentarer: