onsdag 1 april 2009

LO:s förre avtalssekreterare fick 50 miljoner i pension

Tore Andersson f.d. avtalssekreterare på LO fick 50 miljoner i pension när han 2004 slutade som VD på Folksam.
Hur många miljoner har LO betalt in till Tore Andersson:s pension?

Erland Olausson tidigare avtalssekreterare och AMF ledamot får 12 miljoner om han blir 80 år.

Vanja Lundby-Wedin får 7,5 miljoner om hon blir 80 år.

De två viceordförandena i LO, Per Bardh och Ulla Lundqvist får sex miljoner var om de blir 80 år.

Nu är det väl så här att dessa ovanstående redovisade pensioner kommer ovanpå de andra vanliga pensionerna och så kan man väl tänka sig att Wanja och övriga inom girighetsmaffian även betalar in till privata pensionsförsäkringar då de har väl tilltagna månadslöner och guldkantade extraknäck.
Och säkert kommer de att efter sin pensionering fortfarande sitta med i div styrelser för att skriva på avtal som de inte ska veta ett jota dugg om - atografförsäljare är vad de är!

De flesta högavlönade så förmodligen även de inom LO-toppen uppnår ju en betydligt högre snittålder (+ 10 - 15 år) än vanligt folk då de högavlönade här i Sverige får en oerhört mycket bättre sjukvård. Detta medför givetvis att pensionsåtagandena för LO-medlemmarna kommer att bli avsevärt större än de summor som redovisats.

Nu finns det ju ännu många fler fackbossar inom LO än de här ovan uppräknade, de vill ju också vara med och roffa åt sig bäst de kan - en sak är säkert, det blir inte någon billig nota att betala för LO:s medlemmar.

Inga kommentarer: