fredag 1 maj 2009

"Havd vilja Socialdemokraterna"

Rubriken för detta inlägg är också rubriken på August Palm:s första Maj tal 1881. August var till skillnad mot de som idag kallar sig Socialdemokrater helt klar över riktningen och vad som var målet.

Inför valet 2002 konfronterade jag de Socialdemokratiska företrädarna här i Mönsterås och skrev sedan nedanstående dikt eller vad man nu ska kalla det.

Jag frågade S-partiets ordförande: är ni Socialdemokrater socialister.

S-ordföranden blev helt tydligt upprörd och bister.
Han ordföranden sa att han inte visste var han just denna dag hade sitt politiska hemviste.
Ordföranden tittade upp mot den svenska flaggan som vände och vred, den svängde från öster till väster och tillbaka till öster och åter till väster.

Ordföranden sa att han inte kunde tyda flaggans krumbukter och fladder.
Han frågade då den enögda manliga sossesibyllan tillråds - ordföranden sa sig inte blivit klokare av sibyllan:s standardiserade svar, som var "vet hut, vet sjufalt hut"!

Ordföranden sa: vänta! Jag ska fråga några andra kamrater om de bättre kan tyda den svenska flaggans ystra fladder, än hit än dit.
Kamraterna upp mot flaggan såg, de sina armar uppåt flagga och himmel sträckte.
Kamraterna mumlade i kör något som lät som en bön.
Palm, Branting, Per-Albin och Palme de säkert i himmelen med sin bön försökte nå för att om de kunde förmå flaggan att i rätt riktning stå.

Ordföranden kom tillbaka och sa: inget hokus pokus från oss gräsrötter numera hjälper, det är bara översteprästen GP som dagsriktningen vet efter det att han frågat en galen get. Det är han GP och geten som nu ensamma bestämmer - vi andra är bara ryggradslösa statister som därmed slipper förekomma i något politiskt åsiktsregister.

Inga kommentarer: