fredag 13 augusti 2010

Renault 4CV


Renault 4CV får väl anses tillhöra kategorin "KALLE ANKA" bilar eller "RYGGSÄCKSBILARNA". Visst är den mysig och charmig, men inte är det mycket till bil.


12 kommentarer:

Jonny sa...

Trevliga inlägg om bilarna! Särskilt Volvo PV var rolig att få se.

Bert sa...

Man bockar och bugar för kommentaren!

MEN Jonny, du har inte lämnat någon kommentar till inlägget som handlade om de parasit-IRAKIER som bedrägligt svindlat till sig minst 75 miljoner sek från SVENSKA FOLKET via FÖRSÄKRINGSKASSAN.

Din tystnad kan bara tolkas som att du tiger och samtycker till dylik kriminell verksamhet!

Jonny sa...

Ursäkta dröjsmålet. Nej, då. Den som begår kriminella handlingar skall förstås dömmas därefter oavsett ursprung, kön, ålder (över 15 år)eller social ställning. Huruvida det finns fler Irakier som begår ekonomiska brott än svenskar vet jag inte. Det faller du refererar till är förstås mycket upprörande.

Innehållslös Pedal sa...

Framförde i yngre dagar ett och annat exemplar av denna Renault-variant. Renault CV4, årsmodell 1958 är beteckningen på Anita Friboms vagn. Fina bilder, måste jag påpeka!Det hände att oinitierad personal ville fylla på bränsle genom att först öppna det lock som finns ovanför motorrummet, men där skulle det påfyllas kylarvätska ; bränslepåfyllning skedde i motorrummet! Observera att vagnen har 4 dörrar, och att framdörrarna öppnas "bakvänt!" ¨SAAB och Citroën hade samma dörrarrangemang!

Innehållslös Pedal sa...

Lördag tycks det vara! Ett påpekande/inlägg/spörsmål kan vara på sin plats! Jag har fått intrycket av att "Citroën" skall uttalas "sittroenn", och inte på det vis de flesta av oss gör, det vill säga med nasalt ljud i slutet av ordet. De två punkterna , som ju kallas "trema", har placerats över "e", och om jag fattat det franska språket rätt betyder det att det skall uttalas som just "n!" i stället föt "ng". Men korrigera mig gärna ; jag skall icke kalla någon "Besserwisser" för att vederbörande rättar mig. Ofta verkar det som om epitetet "Besserwisser" utdelas främst av det odisciplinerade språkets utövare! Visst ; jag tillhör väl inte kategorien "ljuhuvuden", således måste jag ta risken att bli korrigerad, vilket härmed görs!

Bert sa...

Synonym till "Innehållslös Pedal" kan bli "Tom Trampa".

Anonym sa...

Det var ett intressant inlägg om bilarna,Bert, och fina bilder dessutom! Och kommentaren om signaturerna är en rolig teori. Jag har sett båda namnen tidigare och det första var på din blogg här och det andra såg jag i våras på ett vykort som hamnat i fel brevlåda för att det var ofullständigt eller felaktigt adresserat. Jag har inte alls tänkt på det vidare, men nu dök namnet upp här. Jag hoppas kortet kom i rätta händer!

Bert sa...

Kommentaren om synonymen till "Innehållslös Pedal" är mer verklighetsbaserad än vad den är teoretisk.
Synonymen till "Innehållslös Pedal" är en ivrig kortskickare varför personen ifråga säkert också får ett och annat sådant själv.

Det roliga är att synonymen till "Innehållslös Pedal" kategoriskt förnekar att han skriver kommentarer på min och andras bloggar, dock har jag länge misstänkt att synonymen ifråga oftast dolt sig bakom det fantasilösa NICK:et "ANONYM".

Tillsvidare 'Anonym.' sa...

Bert! Jo, för min del skulle jag väl kunna använda mitt rätta namn eller en annan signatur än 'anonym´, och gällde det ett påhopp eller en anklagelse skulle jag utan vidare göra så. Men så är det problemet att jag´'lånar' dataanläggning och innehavarinnan vill inte att bli inblandad alltför mycket, och fordrar för övrigt av mig att jag inte provocerar eller hotar någon via 'nätet', som hon kallar det. Ja, nu har vi visst kommit en bit bort från Renault, men vill ändå skriva det här , bara som ett klargörande. Det var en bekant som 'bussade mig på' din blogg, och innan har jag bara sett den i förbigående, men att den har intressanta inlägg kan jag nu bekräfta!

Innehållslös Pedal sa...

Jag undrar hur man kvalificerar sig för ett av de tydligen många vykorten som skickas av den andra signaturen eller pseudonymen? Jag tror nog att man måste tillhöra bekantskapskretsen.Avsändaren är förstås en omtyckt man! Detta är det sista inlägget under min signatur men jag läser din blogg då och då så det blir flera inlägg så småningom.

Bert sa...

Hahaha, "Innehållslös Pedal" försöker i vanlig ordning slingra sig ur de fallgropar IP lätt glömmer bort att IP själv grävt.
IP kommer förr eller senare att gräva sina fallgropar alldeles för djupa för att IP ska kunna ta sig upp och ur dessa av egen kraft, mao IP gräver till slut sin egen grav.

Hur vida Ip är en omtyckt person eller inte är svårbedömt, men jag vet att det finns ett stort uppvisat medlidande för IP och IP:s gelikar i DTMG.

Citat av "Innehållslös Pedal" "Detta är det sista inlägget under min signatur men jag läser din blogg då och då så det blir flera inlägg så småningom".
Tja, ännu en fallgrop är grävd av IP.
IP meddelar skamsen med svansen mellan benen att han ska återkomma som kommentarskrivare på min blogg, fast då under annat NICK/signatur.
Ja,ja, du vet IP, IP avslöjar IP!

Leve Kuggåås! sa...

Jag vill göra en rättelse åt pseudonymen -Innehållslös Pedal-.Jag ser att han/hon angett fel ägare/ägarinna, och det kan bero på att Vägverkets eftr. kanske talat otydligt. Anita Trybom tror jag det skall vara, och hon tycks också vara ägarinna till den Ford Anglia som kommer som nästa objekt.