tisdag 17 november 2009

Kostnader för Skäggiga flyktingbarn contra Äldre vårdtagare i Mönsterås kommun

I debatten som uppstått kring barnflyktingmottagandet i den Skånska Kommunen Vellinge så har också kostnaderna för dylik idioti pressenterats - på följande länk redovisas hårresande kostnadsfakta http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6104788.ab

Kostnaden för svenska staten per flyktingbarn placerat på speciellt kommunalt boende är som följer, kommunen får: "60 000"sek i månaden = "720 000"sek per år, utöver månadspengen betals det ut en årlig engångssumma per barn om "500 000"sek. Den årliga kostnaden är nu uppe i "1 220 000"sek per sk barn vilket ger en totalkostnad om nätt 3 miljarder för de 2400 barn som beräknas ta sig till Sverige. Utöver dessa pengar betals också riktade bidrag till God man, landsting, socialtjänst och skola - ja, det finns säkert fler bidrag som generöst delas ut till dessa sk barn/ankare.

Hur stor kostnaden för de riktade bidragen är uppges inte, men för några år sedan gjorde Kalmar Kommun en utredning kring totalkostnaden för ett sådant här barnflyktingboende. Kalmar Kommun kom då fram till en kostnad om ca "1 500 000"sek per barn och år. Om Kalmar Kommuns kostnad är generell även för landets övriga kommuner skulle det ge en årlig totalkostnad för hela landet på 3,6 miljarder sek för dessa sk flyktingbarn.

Som jämförelsekostnad kan vi ta kostnaden för en äldre person som vårdas/bor på något av Mönsterås Kommuns vårdhem. Jag ringde upp den ekonomiansvarige för äldrevården i M-ås, Nina Ottoson. Beskedet gav att "nettokostnaden" för M-ås Kommun per vårdtagare på vårdhem för äldre var "562 500"sek. Vad kan det vara som gör att kostnaden för sk flyktingbarn är 2,7 ggr högre än för äldre personer boendes på ett vårdhem.
En orsak är att personaltätheten lär vara enorm på barnflyktingförläggningar, något i stil med en anställd per barn. På svenska vårdhem för äldre svenskar är personaltätheten en ofta återkommande problemfråga, titt som tätt så läser man om att kommunerna tvingas skära ned på äldrevårdsbemanningen till en nivå som är kriminellt låg.
Det är ytterst märkligt att den svenska statens(folkets)representanter(politikerasen) anser sig ha större skyldigheter mot andra länders medborgare än vad de har mot det egna landets dito. Vem har gett dem detta mandat, ja inte är det svenska folket då det alldrig någonsin har blivit tillfrågat - nej, svenska politiker går andras ärenden som exv åt de som styr och har makten inom FN vilka är maktgalna despoter från tredje världen.
Vad Sverige och svenskarna behöver göra är att kasta av sig det betungande oket bestående av de nu verksamma svenska riksdagspolitikerna och deras importerade valboskap.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en hund Bert, och skall sluta dina dagar som den fähund du är...

Bert sa...

Kommentarskrivaren "Anonym" har postat sitt inlägg från en dator i skånska Åhus, datorn har IP-nr: 90.227.66.166
90-227-66-166-no 140.tbcn.telia.com.

Den fege anonyme kommentarskrivaren är säkert en svensk som konverterat till djur och barnknullarismen från mellanöstern.

Anonym sa...

Bra skrivet bert, undrar vad Du fått informationen om engångbelloppet på 500 000kr det har jag ej hört innan var får man det konstaterat att det är sant mvh morgan

Bert sa...

Hej Morgan!

I detta inlägg om kostnader för s.k. "flyktingbarn" finns i första stycket, fjärde raden en länk(skrivet i vitt). Klicka på denna länk så kommer du till en artikel publicerad i Aftonbladet där totalkostnaderna redovisas samt det av dig efterfrågade "engångsbeloppet på 500 000 sek.

Visst är det väl för jävligt detta totalt vansinnigt abnorma slöseri med skattemedel.