söndag 15 februari 2009

Politiska symboler: Hammaren och Skäran

Politiska och religiösa symboler är ett känsligt ämne i Sverige, somliga symboler är förbjudna, andra är tillåtna utav någon outgrundlig anledning.

Nazistsymbolen hakkorset är förbjuden att visas/användas som ismidentifikation av privatpersoner liksom organisationer av känd anledning.
Märkligt då att Sovjet och Kommunistsymbolen Hammaren och Skäran åtnjuter status av godkänd dito. Kommunistsymbolen är förknippad med så oändligt mycket mänskligt lidande av alla de slag att den om någon symbol borde vara förbjuden att användas.

Uppskattningsvis har ca 200 000 000 människor i de forna och nuvarande kommunistiska staterna fått sätta livet till i massfolkmord under regimer som använt denna symbol.
I Mönsterås Kommun finns en kommunpolitiker (v) och mattelärare som på sin blogg använder denna symbol som logga.
Kan det anses vara lämpligt att en person med så dåligt omdöme och uppvisande av högst tvivelaktiga ismidentifikationssymboler ska undervisa i Mönsterås och angränsande kommuners skolor, likväl som att få agera politiskt i bla Bun (Barn och Ungdoms Nämden) i Mönsterås Kommun.
Är detta inte märkligt att där i Bun sitter politiska företrädare från Centern, Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet utan att reagera på att en sådan figur finns i denna politiska samling.
Att Socialdemokraterna inte bryr sig om detta är inget att förvånas över då de ideologiskt i grunden är anhängare av samma ism som V-partiets företrädare.

Sverige och Mönsterås Kommun är mer än dubbelmoralistiskt i denna fråga, de är minst upphöjda till 4 i denna bemärkelse.

Bert

2 kommentarer:

Jonny sa...

En principiellt viktig fråga. Man kan aldrig prata nog om kommunismens skräckvälde. Ändå får man säga till personens fördel att han inte har slutat kalla sig kommunist som många av hans partikollegor gjort. Därmed betraktar jag honom som ärlig och då är det också möjligt att ta debatten om kommunismens brott mot mänskligheten. Personer som den du nämner behövs som jag ser det i Mönsterås politiska liv som utmanare av Centerväldet, även om partibeteckningen är ledsam.

Förbud av symboler begriper jag mig inte på. Nazi symbolen har ju egentligen en helt annan innebörd. Hammaren och skäran symboliserar ju egentligen bara arbetarklassen och bondeklassen. Då kan man ju förbjuda korset också eftersom det begåtts brott i kristendomens namn.

En helt annan fråga är om hans privata politiska åsikter skall påverka möjligheterna att vara lärare. Det ska det som jag ser det inte. Och jag tror det är bra om man fortsätter skilja på det. Annars har vi snart godtyckliga regler om vilka som får anställas. Och jag kan då se framför mig vilka som inte får anställas: kommunister, nazister, Sverigedemokrater, konservativa bibeltroende kristna, konservativa muslimer mfl grupper som inte är så politiskt korrekta i dagens Sverige.

Bert sa...

Nu är det såhär, att det du fasar för redan har reale-status. Enskilda personer ur de grupper du räknar upp har blivit nekade eller uppsagda från sina arbeten och dessutom uteslutna från fackföreningar och andra organisationer.
Dock blir det ett liv utan dess like i sosse-journalistkåren/media och bland politiker om en Muslim råkar behandlas på detta sätt.

Den politiska korrektheten(PK)som enligt svensk lagtext och internationella konventioner är en olaglighet är ett oerhört viktigt och verksamt verktyg för makthavarna i det påstådda åsiktsfria Sverige - ja, Sverige är verkligen en paradoxal stat.

Personen tillika Kommunisten i mitt inlägg är så till vida en ärlig person att han inte förnekar sin ism-tillhörighet. Det obehagliga med denna person är att han inte verkar vara det minsta oblyg inför de fakta som kan läggas hans kära ism kommunismen till last. Denna hans oblyghet givetvis i medvetande om att hans mass-folk-mords-ism ligger makthavarna i Sverige mycket varmt om hjärtat.