torsdag 1 oktober 2009

Moral a la´ KD:s Catrin På Al

Catrin Pålsson Algren och hennes syster är ena riktiga partypinglor. De båda riksdagsledamöterna var bland de tolv av 349 inbjudna riksdagsledamöter som nappade på ett icke existerande reseföretags partyinbjudan att gratis käka 5-rätters middag, skåla i hur mycket Champange som helst och få chansen till att vinna lyxresor mm.
Att som CPA inte ens kontrollera om företaget ifråga existerar visar på bristande omdömme, girighet och tvivelaktig moral.

Bakom arr av den fejkade resebolagsfesten låg Robert Aschberg, Strix och Aftonbladet, man var från arr ute efter att få koll på hur lättpåverkade och mutvänliga svenska riksdagsledamöter är när allt är gratis. Nu var det ju bara tolv av 349 riksdagsledamöter som gick i Roberts fälla men de övriga 337 riksadgasledamöterna var säkert som CPA ute på andra gratisfester/partyn eller smörjandes kråset på representationsmiddagar betalda av svenska skattebetalare.

Om ovanstående står att läsa i dagens Barre!

Tillägg: som tidigare nämts så fanns det möjligheter att på detta party vinna lyxresor, för att kunna delta i utlottningen av dessa lyxresor var de inbjudna tvugna att i god tid innan partyt börjat meddela arrangören vilket resmål man var intresserad av att åka till om man som inbjuden gäst hade turen att vinna en resa - Catrin Pålsson Algren uppgav att hon var intresserad att åka till Maldiverna.

10 kommentarer:

Jonny sa...

Låt henne dricka lite champagne. Det har hon nog aldrig gjort tidigare.

Bert sa...

CPA har ju varit riksdagsledamot i hur många år som helst och då med all säkerhet hunnit med fler gratis mat och champagnepartyn än vad hon, du och jag tillsammans är år gamla.
Märkligt att tanten som tjänar 80 000 sek eller mer i månaden måste fö sig på gratismat och dryk.

Av vad jag kan förstå så har det blivit ett stort trovärdighetsproblem detta med att minstrar, riksdagsledamöter, statstjänstemän och opositionsledare ränner på kändis, gratis mat & dryck partyn stup i kvarten.
Anledningen till att riksdagsledamöterna blir inbjudna till dylika evenemang är ju att de ska ge trovärdighet åt företaget eller organisationen som arr partyt. Man kan då gott säga att de inbjudna (de ovan uppräknade grupperna)som låter sig bjudas på gratis underhållning, mat och dryck säljer sig med hjälp av och på grund av sin ställning som exv riksdagsledamot vilket knappast kan var förenligt med deras uppdrag.

Jonny sa...

Nä, du har rätt Bert. Tyckte bara det var lite komiskt med champagnen eftersom hon är Pingstvän och i de kretsarna brukar allt utöver absolutism inte ses med blida ögon. Bra att du skrev om det. Jag orkar inte skriva om eländet den här gången. Har väl blivit så van vid sådant att jag blivit avtrubbad och skiter i det.

Bert sa...

Nog för att jag har sett uttalade Pingstvänner handla starkvaror på Systembolaget, har då tänkt att pingströrelsen intagit en mera liberal syn på detta med alkohol.
Du själv verkar ha en mera lättsam inställning till alkohol då du dricker både öl och rödtjut, det kanske är så att det är en generationsfråga.

Jonny sa...

Jag tar inte lättsamt på alkohol eftersom jag sett avigsidorna på ganska nära håll. Därför har jag för egen del valt en ytterst måttlig linje. Men inte ens en väldigt måttlig konsumtion skulle jag vilja påstå är accepterad inom Pingströrelsen. Fast ingen kan ju tvinga någon att bli absolutist.

Bert sa...

Jag menade att du jämfört med de flesta Pingsvänner har en lättsam inställning till alkohol, alltså inte det där fanatiskt rädda utspelet.
Din konsumtion av alkohol kan knappast kallas måttlig utan mera minimal, detta utifrån vad som framgått i dina artiklar på din blogg.

Jonny sa...

Ja, i jämförelse med andra Pingstvänner har jag det. Absolut.

Anonym sa...

Lustigt att det fanns ytterligare en f.d Mönsteråsare som ville käka gratis och vinna resor.
Cecilia Magnusson ( tror hon hette Bäckman som ogift).

Bert sa...

Inte så lustigt, mönsteråsare är kännt snåla.

Cecilia hette Bäckman som ogift skriver du - kan det vara sossen Bäckman. I så fall, är det inget att förvånas över, sossar har samma girighetsgener i sig som alla de andra som flockas kring de alltid till bredden fulla köttgrytorna som serveras det här landets riksdagsledamöter.

Anonym sa...

Om jag minns rätt så drev familjen Bäckman det gamla sjukhemmet (som idag är bostadsrätter) som ligger vid norra infarten till Mösnsterås.

Tvivlar på att de var socialdemokrater, vad jag kommer ihåg från skolan så var Cecilia en god MUF:are..-)